Sport 

Kuqezinjtë grumbullohen në qytetin e La Korunjës


Lexo më shumë

Manchester Unitet i befasoj të gjithë, arriti ta rrëmbej Falcaon


Lexo më shumë

Gattuso, akuzohet për turkim të ndeshjeve


Lexo më shumë

Multimedia 

foto lajm

 

Foto Lajm -

Kushtet e renda ekonomike kane bere qe shume femije kafshaten te sigurojne ne kontenjerat e kryeqytetit./ Doruntina Gashi /

Foto nga:

Postuar nga Lajmonline: 10:49; 02/9/2014

Xhihadi i më të fortëve

Shkroi: Gentian Jetishi

Lexo më shumë

Papërgjegjësia ndaj shtetit!

Shkroi: ALBINOT MALOKU

Pyjet mbrohen, prerësit ilegalë ndiqen penalisht

Intervistoj

Ahmet Pllana

Kosova ka 481 mijë hektarë me pyje, ndërsa në raport me sipërfaqen e përgjithshme tokësore, me pyje mbulon 44.7 për qind, kurse prej kësaj sipërfaqe 60 për qind është në pronësi shtetërore dhe 40 për qind në pronësi private. Bazuar në strukturën pyjore, afër 93 për qind të pyjeve janë gjethore, ku dominojnë bungu dhe ahu, derisa pjesa tjetër janë halorë, ku dominojnë breu, hormoqi dhe pisha. Sipas të dhënave, sasia e masës drusore e prerë në mënyrë ilegale për periudhën janar-qershor 2014 rezulton të jetë 4,782.47 m3, në të cilën periudhë janë ngritur gjithsejtë 2.189 fletëparaqitje, prej tyre 1.640 kundërvajtje dhe 549 fletëparaqitje penale, kurse Inspektorati Qendror i Pyjeve ka ngritur 100 fletëparaqitje kundërvajtëse dhe 7 penale. Sivjet në sipërfaqet e zhveshura mbillen 1 milion fidane të reja, kurse kjo verë ka qenë me më së paku zjarre në pyje në 10 vjetët e fundit, ka thënë në një intervistë për gazetën “Lajm”, z. Ahmet Zejnullahu, kryeshef ekzekutiv i Agjencisë së Pyjeve të Kosovës Lexo më shumë